Belgische melkchocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Honing

De honing die wij gebruiken, is een polyflorale variant: hij komt van meerdere bloemen met diverse oorsprongen (zo ontstaat een mengeling van Latijns-Amerikaanse en Aziatische honing). Het grootste voordeel van deze bijzondere blend? De authentieke honing heeft een constante smaak en behoudt dezelfde kleur. Bovendien onderwerpen we de honing aan strenge controles, zodat we pesticides en antibiotica bannen!

Belgische chocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Hazelnoten

Hazelnoten behoren tot de meest voedzame noten. Ze bevatten naast een hoge dosis vitamine E, heel wat mineralen en onverzadigde vetten. Bij Jules Destrooper gebruiken we ze vooral omdat het zulke knapperige smaakmakers zijn!

Belgische pure chocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Rijst

Gepofte rijst en chocolade is natuurlijk een topcombinatie. Zeker als je zoals wij een uitstekende rijstkwaliteit gebruikt.

Stukjes kandij-gember

Gember is een smaakmaker die in de oosterse keuken al eeuwen wordt gebruikt. De gemberwortel bevat 2 tot 35 etherische oliën en harsen. Die zorgen voor de kenmerkende gembergeur en -smaak. Waarom geen verse gember? Wel, kandij-gember is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Verse gember maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandij-gember zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn niervormige noten met een witte kleur en een verrassende, zoete smaak. Ze zijn lekker knapperig, eiwitrijk en bevatten heel veel mineralen. Bovendien zit er minder vet in dan in andere nootsoorten!

Kaneel

We gebruiken kaneelstokjes uit Indonesië. Ze worden gewonnen uit de rijke scheuten van de kaneelboom. Men verwijdert de schors van de scheuten, zodat enkel de binnenste bast overblijft. Deze bast rolt zich vervolgens vanzelf op en droogt uit tot het alombekende kaneelstokje. De stokjes geven pas hun smaak vrij wanneer ze samen met een gerecht gekookt of gestoofd worden. Ideaal dus in Jules Destrooper koekjesdeeg!

Stukjes kandij-appel

Waarom geen verse appels? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Stukjes kandij-framboos

Waarom geen verse frambozen? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Stukjes kandij-sinaasappel

Waarom geen verse appelsien? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Vanille

Onze Bourbon vanillestokjes. Je zou ze moeten kunnen voelen. Maar die functionaliteit hebben we – voorlopig – nog niet ingebouwd in onze site. Als we het ooit doen, merk je meteen hoe soepel, glanzend, vlezig en zacht deze gitzwarte stokjes zijn. Ze ruiken ook heerlijk. We kiezen bij Jules Destrooper altijd voor vanillestokjes afkomstig uit de biologische teelt van vanille-orchideeën uit Madagaskar. Die geven extra veel aroma vrij. Pak er een Parijse Wafel bij en je ruikt en proeft meteen wat we bedoelen.

Kandijsuiker

Onze kandij wordt met zorg en respect voor traditie geproduceerd. Hij bestaat uit klontjes van gekristalliseerde suiker. Kandijsuiker is een op-en-top natuurlijk Belgisch product met een zachte textuur en typische smaak. Zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Ideaal op pannenkoeken, in crumbles, ... en in onze koekjes, natuurlijk!

Amandelen uit Valencia

We gebruiken bij Jules Destrooper enkel amandelen uit Valencia. Daar staan de amandelbomen in harde, droge aarde. Dankzij die ondergrond krijgen Valencia-amandelen zo’n unieke smaak. Die is een pak zoeter dan die van hun Amerikaanse broertjes, de Californische amandelen! Wist je trouwens dat deze noten voor ongeveer 60% uit amandelolie bestaan? Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen en zijn ze rijk aan magnesium, het anti-stressmineraal bij uitstek.

Verse eieren

Jules Destrooper kiest voor lekkere, verse scharreleieren. Afkomstig van kippen die de nodige ruimte krijgen en in aangename stallen vertoeven. Daar beschikken ze zowel over zitstokken als legnesten. Er ligt ook een heerlijk laagje stro, waarin de hennen lustig rondscharrelen. Zo weet je meteen vanwaar de term ‘scharreleieren’ komt...

Suiker

Welke suiker smaakt beter dan de Tiense suiker? Juist, geen enkele! Deze pure lekkernij is met heel veel zorg uitgekozen en gezeefd. Hij lost snel op en knarst niet, waardoor het de ideale suiker vormt voor onze koekjesbereidingen.

Echte, pure boter

Jules Destrooper gebruikte in 1885 echte boter als hij bakte. Dat doen we vandaag nog altijd. Echte, pure boter is 100% natuurlijk. Ze wordt gemaakt van melk, melk, melk … en van niks anders. Er zitten heel veel natuurlijke voedingsstoffen in. En vooral … echte boter zit boordevol smaak.

Algemene Voorwaarden Jules Destrooper (B2B)

Inhoudsopgave

Artikel 1 – Identiteit van de verkoper

Artikel 2 – Toepasselijkheid

Artikel 3 – Ons aanbod en de bestelling

Artikel 4 – Prijzen

Artikel 5 – Betaling

Artikel 6 – Levering en uitvoering

Artikel 7 – Eigendomsvoorbehoud

Artikel 8 – Beperking aansprakelijkheid

Artikel 9 – Conformiteit en Garantie

Artikel 10 – Overmacht

Artikel 11 – Intellectuele eigendom

Artikel 12 – Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

Artikel 13 – Diverse bepalingen

Artikel 1 Identiteit van de verkoper

De website, toegankelijk via de URL https://bedrijven.julesdestrooper.com/, hierna genoemd “Website”, uitgebaat door Biscuiterie Jules Destrooper nv, met maatschappelijke zetel te Gravestraat 5, 8647 Lo-Reninge, opgenomen in de KBO onder het nummer 0426.191.967, hierna ook “Jules Destrooper”.

Telefoonnummer: 050 27 93 43

E-mailadres: Laurence.Depondt@JulesDestrooper.com

Bankrekeningnummer: BE41 2800 2797 2110

Artikel 2 Toepasselijkheid

 1. Tenzij voorafgaandelijk uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeengekomen, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op elk aanbod van de Verkoper en op elke tot stand gekomen overeenkomst tussen de Verkoper en de Koper.
 2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Verkoper als webwinkelier aan de Koper, die de goederen uitsluitend voor professionele doeleinden aankoopt. Deze algemene voorwaarden zijn niet van toepassing op aanbiedingen en overeenkomsten met natuurlijke personen die niet handelen in de uitoefening van hun beroep of bedrijf.
 3. Als naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke goederen – of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, en er tussen de aanvullende voorwaarden en de algemene voorwaarden verschillen bestaan, dan gelden in beginsel de bepalingen uit de aanvullende voorwaarden boven de algemene voorwaarden, tenzij anders is bepaald.
 4. Algemene voorwaarden die de Koper hanteert zijn niet van toepassing, tenzij hiermee uitdrukkelijk door de Verkoper wordt ingestemd.
 5. Jules Destrooper behoudt zich het recht om de algemene voorwaarden op ieder ogenblik te wijzigen en/of aan te vullen voor toekomstige bestellingen.
 6. Het plaatsen van bestellingen en/of het aanmaken van offertes geldt als uitdrukkelijke aanvaarding van deze algemene voorwaarden alsmede van alle andere rechten en plichten zoals die staan vermeld op de Website.

Indien één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk onwettig, nietig of voor enige andere reden niet afdwingbaar zou(den) zijn, dan zal deze voorwaarde geacht worden te kunnen worden afgescheiden van deze algemene voorwaarden en niet de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen beïnvloeden. Deze algemene voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de Koper en Jules Destrooper, met betrekking tot de erin opgenomen materie.

Artikel 3 Ons aanbod en de bestelling

 1. Onze aanbiedingen zijn geldig, zolang zij op de Website worden vermeld en zolang de voorraad strekt.
 2. Als het aanbod slechts een beperkte geldigheidsduur heeft of onderworpen is aan bepaalde voorwaarden, dan wordt dit uitdrukkelijk vermeld in het aanbod.
 3. Jules Destrooper beschrijft altijd zo volledig en nauwkeurig mogelijk wat we verkopen en hoe het bestelproces zal verlopen. De beschrijving is in ieder geval voldoende gedetailleerd om je een goede beoordeling te laten maken. Als Jules Destrooper gebruik maakt van afbeeldingen voor de aangeboden goederen, worden deze zo nauwkeurig mogelijk en waarheidsgetrouw weergegeven. Vergissen is echter menselijk en als Jules Destrooper zich overduidelijk vergist heeft, is deze niet verplicht om alsnog te leveren. De afbeeldingen hebben geen contractuele waarde.
 4. Om een bestelling te plaatsen en/of een offerte aan te vragen zal de Koper zich eerst moeten registreren om een account aan te maken bij Jules Destrooper. Indien Jules Destrooper een account weigert, zal de Koper de reden(en) hiervoor ontvangen per e-mail.
 5. De Koper kan offertes aanvragen en/of een bestelling aanvragen door de gewenste producten toe te voegen aan het winkelmandje (minimum bestelwaarde 250 EUR). Nadien geeft de Koper de contactgegevens en facturatiegegevens in waarbij de mogelijkheid bestaat om de producten te personaliseren en de gewenste levertermijn op te geven. Jules Destrooper zal eerst nagaan of de gewenste levertermijn haalbaar is. Als de opgegeven datum niet door Jules Destrooper wordt aanvaard, dan zal de Koper gecontacteerd worden met een alternatief voorstel.
 6. Een overeenkomst komt tot stand en de bestelling is definitief van zodra de Koper een bevestiging van bestelling heeft ontvangen per mail.

De Koper en Verkoper aanvaarden uitdrukkelijk dat een geldig contract tot stand kan komen via elektronische communicatiemiddelen (bv.: per e-mail). Zelfs in geval van het ontbreken van een geschreven handtekening, komt er een geldige overeenkomst tot stand door het plaatsen van de bestelling door de Koper en het aanvaarden ervan door de Verkoper.

Artikel 4 Prijzen

 1. De prijzen van de aanbieding of overeengekomen in de offerte worden uitgedrukt in EUR exclusief BTW, taksen en diensten.
 2. Kennelijke fouten in de prijsopgave, zoals evidente onjuistheden, kunnen ook na de totstandkoming van de overeenkomst door Jules Destrooper worden gecorrigeerd.

Bovenop de aankoopprijs kunnen er leveringskosten worden aangerekend. Er geldt een minimum orderwaarde ten bedrage van 250 EUR. Voor leveringen in België worden er geen leveringskosten aangerekend bij een bestelling vanaf 250 EUR (excl. BTW). Bij een bestelling lager dan 250 EUR (excl. BTW) worden er bovenop leveringskosten aangerekend van 75 EUR.

Artikel 5 Betaling

 1. Alle facturen zijn betaalbaar binnen de 30 dagen na factuurdatum. Bij gebreke aan betaling op de vervaldag, zal de factuur van rechtswege en zonder ingebrekestelling worden verhoogd met een forfaitaire schadevergoeding van 10% op het nog verschuldigde bedrag, met een minimum van 75 EUR (excl. BTW) en onverminderd eventuele hogere werkelijk geleden schade. De vergoeding blijft verschuldigd ook wanneer de laattijdige factuur in hoofdsom alleen wordt betaald.
 2. Alle kosten die het gevolg zijn van het afdwingen van betaling via gerechtelijke weg, inclusief kosten voor schriftelijke aanmaningen, advocatenkosten, zullen worden gedragen door de klant.
 3. Bij gebreke aan betaling behoudt Jules Destrooper het recht om bestellingen en leveringen op te schorten tot aan de betaling van de niet-betaalde facturen.

Artikel 6 Levering en uitvoering

 1. Alle goederen worden geleverd op het door de Koper bij de bestelling opgegeven adres. De Koper kan kiezen voor individuele leveringen (bv. in het kader van een geschenk aan de klanten van de Koper zelf) op verschillende adressen. Jules Destrooper werkt hiervoor samen met een logistieke partner (ShopWeDo/DistriMedia). Per afzonderlijk adres en verzending zal de Koper een overzicht van de leveringskosten online kunnen vinden in het winkelmandje. Individuele leveringen naar klanten van de Koper kunnen geretourneerd worden. De Koper zelf dient in te staan voor de retourkosten ten bedrage van € 2,50 BE (excl. BTW) per retourzending aan Jules Destrooper. Vervolgens zal Jules Destrooper de Koper op de hoogte brengen van de retour van de individuele levering en dient de Koper te melden of de goederen naar een ander afleveradres moeten verzonden worden en/of wat er met de goederen dient te gebeuren. In elk geval is de Koper gebonden door de aankoop. In het geval de goederen naar een ander afleveradres moeten verstuurd worden, zullen de leveringskosten en alle andere kosten die hiermee verbonden zijn ten laste zijn van de Koper zelf.
 2. Bij een aanvraag tot bestelling kan de Koper een gewenste leverdatum aanduiden. Jules Destrooper kijkt na of een levering mogelijk is op de opgegeven datum en informeert de Koper over de leveringstermijn in de orderbevestiging. Jules Destrooper streeft steeds naar een zo snel mogelijke behandeling en aflevering van een bestelling. In het geval er vertragingen zijn, streeft Jules Destrooper ernaar dit binnen 1 à 3 werkdagen per e-mail aan de Koper te melden.
 3. In het geval de Koper goederen bestelt die tijdelijk niet op voorraad zijn, zal Jules Destrooper aangeven wanneer de goederen weer beschikbaar zijn.
 4. De verzendingen gebeuren steeds op risico van de Koper. Het risico van de goederen gaat over naar Jules Destrooper op het ogenblik van betaling ervan door de Koper.
 5. De Koper of enig ander persoon dient aanwezig te zijn op het opgegeven adres op het moment van de levering van de goederen om dit in ontvangst te nemen. Wanneer dit niet het geval is, wordt een tweede afspraak gemaakt met de Koper voor de levering van de goederen, waarbij de leveringskosten opnieuw ten laste zijn van de Koper.
 6. Jules Destrooper kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige gevolgschade wegens laattijdige levering of niet-levering door de transporteur die de onderneming heeft aangesteld. De aansprakelijkheid van Jules Destrooper blijft in dergelijke gevallen beperkt tot de waarde van de artikelen waarvan wordt aangetoond dat ze niet door de Koper werden ontvangen.

Artikel 7 Eigendomsvoorbehoud

 1. Alle producten die aan jou als Koper zijn geleverd, blijven onze eigendom totdat alle bedragen en vorderingen die door de Koper aan de Verkoper verschuldigd zijn, volledig zijn voldaan. Dit omvat zowel de aankoopprijs van de goederen als andere bedragen die op grond van deze algemene voorwaarden door de Koper verschuldigd zijn, zoals – maar niet uitsluitend – kosten van aflevering en bedragen als gevolg van het niet (tijdig) betalen van de aankoopprijs.
 2. De Koper mag de producten, voordat de eigendom daarvan is overgegaan, niet belasten, verkopen, doorleveren, vervreemden of anderszins bezwaren.

Artikel 8 beperking aansprakelijkheid

 1. De Website wordt u aangeboden zonder expliciete of impliciete garanties omtrent de correcte werking ervan. Jules Destrooper is niet aansprakelijk voor schade ingevolge het gebruik van de Website, ongeacht of deze correct of incorrect bleek, noch voor schade die wordt veroorzaakt ingevolge onjuiste, onvolledige, dubbelzinnige of gedateerde inhoud of taalfouten op de Website
 2. Jules Destrooper is in geen geval aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder gevolgschade, die voortkomt uit fouten van de Koper bij de opgave van de details van de levering. In ieder geval zal de aansprakelijkheid van Jules Destrooper voor eventuele schade steeds beperkt zijn tot het bedrag van de laatst uitgeschreven factuur.
 3. In geval van aansprakelijkheid van Jules Destrooper ten aanzien van de Koper, bestaat haar enige verplichting erin om naar eigen goeddunken de gebrekkige goederen te vervangen of de prijs van deze goederen terug te betalen. Er kan geen enkele andere schadevergoeding worden geëist.
 4. Jules Destrooper stelt alles in het werk om een toegang te verlenen tot de Website 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Gelet op de technische kenmerken van het internet en van de informaticamiddelen, en gelet op de noodzaak om periodieke onderhouds-, update- of upgrade werkzaamheden uit te voeren, kan Jules Destrooper echter geen ononderbroken toegang en dienstverlening tot de Website garanderen. In geval van normaal aanvaardbare onderbrekingen of storingen van de toegang, zal Jules Destrooper alles in het werk stellen om zo snel mogelijk een oplossing voor het probleem te vinden. Dergelijke normaal aanvaardbare onderbrekingen of storingen zijn eigen aan de verkoop via internet. Deze kunnen niet beschouwd worden als tekortkomingen en zullen geen aanleiding geven tot schadevergoedingen.
 5. Jules Destrooper is op geen enkel moment verantwoordelijk voor de teksten, afbeeldingen en dergelijke meer die gebruikt worden door de Koper om het aangekochte Product te personaliseren. Jules Destrooper is niet verplicht om de aangeleverde documenten vooraf te screenen, te controleren, te weigeren of te verwijderen. De Koper zal Jules Destrooper steeds vrijwaren en vergoeden voor elke aansprakelijkheid (met inbegrip van erelonen voor advocaten en gerechtskosten), die Jules Destrooper oploopt op basis van de door de Koper aangeleverde documenten, alsook voor elke vordering of rechtsgeding die het gebruik van dergelijke elementen met toedoen van de Koper tot gevolg zou hebben.

Artikel 9 Conformiteit en Garantie

 1. Jules Destrooper garandeert dat de goederen conform zijn aan de gedane bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die de Koper mag hebben rekening houdende met de specificaties van het product. Jules Destrooper garandeert daarenboven dat haar goederen voldoen aan alle op het ogenblik van de bestelling bestaande wetten.
 2. Het formuleren van een klacht door de Koper, ontslaat hem niet van de verplichting tot betaling van de factuur over te gaan en de bestelling in ontvangst te nemen.

Artikel 10 Overmacht

 1. In geval van overmacht is Jules Destrooper niet gehouden haar verplichtingen na te komen. In dat geval kan zij ofwel haar verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, ofwel de overeenkomst definitief ontbinden.

Overmacht is elke omstandigheid buiten de wil en controle van Jules Destrooper die de nakoming van haar verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhindert. Hieronder begrijpen wij onder meer maar niet beperkt tot: stakingen, onverwachte files, ongevallen op de Europese wegen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-) netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van de Website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden,…

Artikel 11 Intellectuele eigendom

 1. De Koper erkent uitdrukkelijk dat alle rechten van intellectuele eigendom van weergegeven informatieve mededelingen, logo’s, teksten, foto’s of andere uitingen met betrekking tot de goederen en/of de Website berusten bij Jules Destrooper, haar toeleveranciers of andere rechthebbenden.
 2. Onder intellectuele eigendomsrechten worden verstaan octrooi-, auteurs-, merk-, tekeningen- en modellenrechten en/of andere (intellectuele eigendoms)rechten, waaronder al dan niet octrooieerbare technische en/of commerciële know-how, methoden en concepten.
 3. Het is de Koper verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel. De Koper mag geen enkel door het intellectueel eigendomsrecht beschermd materiaal kopiëren, noch reproduceren noch enige andere bewerking uitvoeren zonder de voorafgaande en uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Jules Destrooper.

Artikel 12 Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

 1. Het Belgisch recht is van toepassing op de totstandkoming, interpretatie, uitvoering en beëindiging van de overeenkomst tussen de Koper en Jules Destrooper.

De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Alle geschillen die verband houden met of voortvloeien uit aanbiedingen van Jules Destrooper of overeenkomsten die met haar gesloten zijn, worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement waar de maatschappelijk zetel van Jules Destrooper is gevestigd.

Artikel 13 Diverse bepalingen

 1. Indien een bepaling van deze Algemene Voorwaarden onder het toepasselijke recht geheel of gedeeltelijk onwettig, nietig of onafdwingbaar wordt verklaard, wordt de betreffende bepaling of het betreffende deel ervan geacht geen deel uit te maken van deze Algemene Voorwaarden, en blijft de wettigheid, geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden behouden. In dergelijk geval zal elke partij haar best doen om onmiddellijk en te goeder trouw te onderhandelen over een geldige vervangende bepaling die de oorspronkelijke bedoeling van de partijen zo dicht mogelijk benadert en hetzelfde of een zo gelijkaardig mogelijk economisch effect heeft.

Voor alle bijkomende inlichtingen met betrekking tot deze Algemene Voorwaarden en bij vragen en/of klachten over onze diensten, kan je Jules Destrooper contacteren op het volgend adres: Gravestraat 5, 8647 Lo-Reninge, België, per e-mail: quality@julesdestrooper.com.